Galavečer Superbloger 2019 podporila aj lokálna značka Sigelsberg, ktorá vyrába cider s chuťou jabĺk a vy ho budete môcť ochutnať priamo tam!

Poznáte SIGELSBERG CIDER? Znie vám táto značka nemecky, však?

Zdanie niekedy naozaj klame, táto značka nie je vôbec nemecká. Ide o slovenskú rodinnú výrobu, založenú na kvalite, ktorej pôvod je v Štiavnických Baniach. Názov dokonca tiež pochádza z tejto oblasti. Cider vyrábajú zo 100% jablčnej šťavy, zo slovenských jabĺk, bez umelých príchutí, bez farbív a nepotrebných konzervantov. Ide o prírodný cider so skutočnou chuťou jabĺk. Pre diabetikov, alebo tých, ktorí si dajú záležať na svojej línii: vyrábajú aj suchý cider, ktorý nie je vôbec dosladzovaný.

Stále tomu neveríte? Žeby slovenský cider a pôvod v Štiavnických Baniach?

Môže to znieť neuveriteľne, ale je tomu naozaj tak. Celý nápad na výrobu cideru vznikol úplnou náhodou na chalupe v Štiavnických Baniach, kde táto rodinka má malý jablčný sad, ktorý si dlhé roky žil svojím životom. Po niekoľkých rokoch slabej úrody, sa v roku 2011 urodilo neskutočné množstvo jabĺk, ktoré neboli schopní zúžitkovať. Piekli množstvo koláčov, zavárali, sušili, jedli, odšťavovali…keď im už jablká skoro vytekali z uší a pohľad na ne im už začínal spôsobovať ťažobu, vtedy skrsol jednému z nich nápad: „Vyrobme cider“.

A tak začala cesta výroby slovenského cideru. Ako sami tvrdia, prvá várka skôr chutila ako jablčné víno a aj objem alkoholu tomu nasvedčoval. V tej dobe ešte neboli na slovenskom trhu iné cidere a nebolo ani kde získavať informácie o správnom spôsobe výroby. Tak si začali sami študovať v zahraničných knihách, na internete a zároveň získavať základné informácie aj od slovenských vinárov. 

Postupne si svoj recept vyšperkovali. Na impulz známych, ktorým ich cider veľmi chutil, sa rozhodli založiť značku a začať vyrábať aj pre verejnosť. Výber názvu značky bol jednoznačný. Keďže miesto, kde celý nápad vznikol, dýcha históriou, chceli to isté zachovať aj v názve ich značky. Preto hľadali v histórii Štiavnických Baní, ktorá vznikla z niekoľkých pôvodných osád, ktoré zakladali v minulosti nemeckí baníci. Z toho dôvodu mali mnohé z nich nemecké názvy. No a jednou z nich bola aj SIGELSBERG.

Slovenský cider s medzinárodnými oceneniami

V súčasnosti už svoj cider vyrábajú v Dunajskej Lužnej, kam presunuli výrobu, aby ju mali v blízkosti svojho bydliska. Ich cider je za posledné roky oceňovaný na mnohých medzinárodných gastro súťažiach, ako napríklad GREAT TASTE, International Cider Challenge, alebo World Cider Seal. Do výroby dávajú celé svoje srdce a všetok čas. Cider je už teraz nie len ich hobby, ale aj celý život. To je ich tajná ingrediencia, ktorá nemôže chýbať. Určite vďaka nej je chuť SIGELSBERG cideru výnimočná a hodná týchto ocenení.  

Preto ich partnerstvo na SUPERBLOGER 2019 je “must have“.  Vďaka ich ochutnávke počas galavečera budete môcť potešiť svoje chuťové bunky a presvedčiť sa o kvalite ich cideru osobne.

Ak by ste sa chceli o nich dozvedieť viac, klikajte www.sigelsberg.sk a sledujte ich fb a instagram profil @sigelsbergcider